fbpx

Tájékoztató és tartási feltételek

MiciCat Dolls Cattery brit rövidszőrű és skót lógófülű macska

MiciCat Dolls Cattery
macskavásárlási tájékoztató és tartási feltételek

Amit tudni kell rólunk

Ez egy tájékoztató a kennelünkról: A szülők minőségi cicák, elismert kennelekből érkeztek hozzánk. FELV, FIV, PKD-ra szűrve vannak. Természetesen járunk velünk rendszeres orvosi kontrollokra, oltásokra! Szoktunk járni kiállításokra is a cicákkal. Ha szeretnél velünk személyesen is megismerkedni, nyugodtan gyere oda hozzánk, nem harapunk.

A MiciCat Dolls Cattery Facebook oldalunkon nyomon lehet követni a cicáinkat. Kicsiket és nagyokat egyaránt. Az oldalon olvashatsz véleményt rólunk, a tenyészetről.

A cicák velünk élnek, részei az életterünknek és a mindennapi ritmusunknak. Mindent megkapnak, ami a szellemi, testi és a lelki fejlődésükhöz szükséges. Minőségi ellátásban részesülnek a cicáink, kicsik és nagyok is. (Ebben kb. minden benne van; Minőségi kaja, vitaminok, megfelelő helyek biztosítása, felszerelések, játékok, kiállítások, orvosi költségek, szülök tesztjei szűrések, gyógyszerek, vitaminok, almok… Stb) Ezeken kívül nagyon fontosnak tarjuk a kiscicák szocializációját, komplex szolgáltatás a gazdi számára, hogy később a cica a gazdinál is a legminőségibb életet élhesse! Ezek nagyban befolyásolja és meghatározza a cicák egészségét, jólétét, személyiségét, és az emberekhez fűződő viszonyát!

Tájékoztató a tenyésztési elvünkről

Tenyésztési elvünk fő célja az egészség és a minőség mellett, hogy szociális, kedves, barátsàgos kiscicák kerüljenek majd a leendő gazdikhoz. Már egészen kicsi koruktól fogva érintem, simogatom őket, sokat foglalkozom velünk. Ez azért kell, hogy a kiscicák ne félősen, vadan, extrém esetben viselkedészavarosan kerüljenek az új gazdihoz. Ezért sem mindegy az, hogy honnan és kitől veszünk cicát. A legfontosabb dolgok bizony rajtunk, tenyésztőkön múlnak! Viszont én is megválogatom, kinek és hova adok el cicust, ezért másik fő célom, hogy miután kirepülnek tőlünk, utána is a lehető legjobb életük legyen! Fontos, nálunk a kiscicák nem futószalagon érkeznek! Ezért is van előjegyzési rendszerünk, ahova bárki feliratkozhat, hiszen mindig több érdeklődő van, mint ahány cicuska születik.

Fontos, hogy a feltételekben leírtakkal egyet tudjon érteni a leendő gazdi, mert ez elsőkörben és hosszútávon az állat érdekeit szolgálja!

A kicsik kedvencnek, 14 hetes koruk körül kerülhetnek leghamarabb a gazdihoz.

 • Első és második kombinált oltással,
 • mikrochippel,
 • ivartalanítva (hobbi célra),
 • oltási könyvvel,
 • szerződéssel,
 • rendszeresen féreghajtva,
 • bolha, kullancs, tetű ellen védve 2 napos koruk óta,
 • minőségi tápon nevelve,
 • egészségügyi garanciával,
 • törzskönyvvel
 • részletes tájékoztató a cica tartásával, gondozásával kapcsolatban
 • 2-3 db jó minőségű fénykép a cicáról
 • kölyök kezdőcsomaggal. 
  • Kezdőcsomag tartalma: Száraz-nedves táp, MiciCat Toys cicajáték, egyéb kiegészítők.

brit rövidszőrű kiscica

Feltétel:

 • Szerető gazdi(k)!  
 • Benti tartás! A macskát a Vevő kizárólag biztonságos körülmények között, lakásban, illetve minden oldalról elkerített “macskabiztos” kifutóban tartja. A Vevő az állat számára biztosítja a jó minőségű élelmet, friss vizet, mozgási lehetőséget, megfelelő hőmérsékletet, testi- és szellemi gondoskodást nyújt a macskának.
 • A gazdi a hobbi célra vásárolt kiscicát ivartalanítva kapja meg. A cica ára tartalmazza az ivartalanítás költségét.
 • Kapcsolattartás (legalább 1-2 kép, mondat erejéig, hogy mi van a cicussal.)

A foglalás után mindenki kap egy foglaló átvételi elismervényt, ami bizonyítja a foglalást az adott cicára/cicákra és igazolja, hogy a leendő gazdi elfogadta a tartási feltételeinket.

A vevő által kiválasztott kiscica a foglaló összegének átutalása vagy készpénzben átadása után lefoglaltnak tekinthető. Amennyiben a vevő meggondolja magát, vagy bármely az eladón kívül álló körülmény (kivéve vis maior helyzet) miatt eláll a kiscica árának fennmaradó részének kiegyenlítésétől, a foglaló az eladót illeti meg.

Fontos! A hobbi célra vásárolt kiscicák ivartalanítva kerülnek új otthonukba. A korai ivartalanítás pozitív hatásairól itt olvashatsz.

 

Fontos tudnivalók

tájékoztató, student, education, school-4311723

Egészségügyi garancia tájékoztató: Az egészségügyi garancia írásos szerződés, mely genetikai betegségek esetén egy évre garanciát biztosít. A garancia az élettel összeegyeztethetetlen genetikai betegségekre vonatkozik, melynek lényege elsősorban a károsult gazdi kártalanítása, ha a gazdi igényt tart rá. Amennyiben a tenyésztő jószándéka és megfelelő gondoskodása ellenére is élettel összeegyeztethetetlen genetikai betegség adódik, akkor abban az esetben a károsult gazdi választhat a tenyésztő által felajánlott kölyök cicák közül. A garancia érvényesítéséhez minden esetben hiteles orvosi papírokkal kell igazolni a genetikai betegséget.

Kapcsolattartás: A foglalás után a leendő gazdi körülbelül heti rendszerességgel kap képeket, videókat, információkat a kiválasztott cicáról. Hasznos infókkal látom el a leendő gazdit még a cica érkezése előtt és a cica érkezése után is szívesen segítek a gazdinak, amiben kell és tudok. Bármilyen felmerülő problémát egymás között, diszkréten, harmadik fél kizárásával rendezünk, tiszteletben tartjuk egymás személyiségi és jó hírnévhez fűződő jogait.

Kedvenc cica fogalma/Ivartalanítási kötelezettség: A gazdi nem szeretné tenyészteni a cicát, hobbi célra vásárolja. Ivartalanítva kerül a cica az új gazdihoz. Az ivartalanítás költségét a cica vételára tartalmazza.

Tenyész cica: A gazdi ill. a tenyésztő, továbbörökítési célokra vásárolja a macskát.

Foglalás: A kölyökmacskákat 3-4 hetes koruktól lehet foglalni. A kiválasztott kiscica a foglaló beérkezése után foglalt státuszba kerül, tehát más gazdijelölt számára már nem lesz elérhető. Egy kiscicára párhuzamosan több érdeklődő is van, így félretenni senkinek nem tudjuk, csak a foglalás beérkezése után. A kiscicákat általában 3 és 5 hetes koruk között le szokták foglalni. Természetesen van személyes megtekintési lehetőség, de a cicákat megérinteni nem lehet. A kiscicát az első kombinált oltása után lehet személyesen megtekinteni.

A szerződéstől való elállás jogát fenntartjuk. Ebben az esetben a foglaló teljes összegét visszautaljuk, amennyiben a vásárló áll el a szerződéstől, a foglalót nem áll módunkban visszaadni!

1 thought on “Tájékoztató és tartási feltételek”

 1. Pingback: Korai ivartalanítás - MiciCat Dolls Cattery Eladó Brit rövidszőrű és Skót lógófülű macskák tenyésztése

Comments are closed.