fbpx

Brit rövidszőrű macska ára

Brit rövidszőrű macska ára

A Brit rövidszőrű macska ára sok tényezőtől függ, mégis nagyon sokan az érdeklődő üzenetükben csak ennyit írnak: “Hello. Ára?”   Sokszor elgondolkozom rajta, vajon miért nem lehet megtisztelni egymást és normálisan kommunikálni? Tudom, hogy mindenkinek drága az ideje és őt elsősorban az érdekli, hogy van-e elegendő pénze a szóban forgó macskára, utána akar csak tovább lépni a kommunikációban. Higgyétek  el, hogy nem a vételár lesz a legnagyobb kiadásotok macskás éveitek során.

brit rövidszőrű macska kölyök

Brit rövidszőrű macska ára – Mégis mennyi az annyi?

A Brit rövidszőrű macska ára meghatározása nem egyszerű, hiszen figyelembe kell vennünk bizonyos tényezőket. Ilyen tényezők a szülők származása, vérvonaluk, és a kiállításokon elért eredményeik. Nyilván a Brit rövidszőrű macska ára függ a szülőkön elvégzett tesztektől, táplálásuktól és az életkörülményeik is nagyban befolyásolják a vételárat. El kell fogadni, hogy ha egy tenyésztő mindent megad a cicáinak, az rengeteg pénzbe kerül és bizony egy bizonyos összeg alatt nem éri meg tenyészteni.

brit rövidszőrű macska ára, silver, cat, richness-1144553.jpg

Ár/érték arány…

Nevetségesen alacsony, 80-100.000 Ft-os összegekért képesek hirdetni eladó Brit rövidszőrű fajtajellegű macskát különböző apróhirdetős oldalakon. Vajon hogyan kalkulálta ki ezt az árat a szaporító? Biztos, hogy mindent megad a macskáinak? Mindenféle orvosi szűrővizsgálatra és kontrollra elviszi a macskáit? Megteremti macskái számára a stresszmentes, kényelmes életet? Jó minőségű almot vesz? Fejlesztő és szórakoztató cicajátékokat vásárol? Macskabútorokat, fekhelyeket, különböző kiegészítőket beszerzi? Ezek nem kevés pénzbe kerülnek…

Az vagy, amit megeszel

Nem csak a tenyészmacskáknak, minden macskának szüksége van a prémium eledelre. Oké, ezek bizony nem olcsó cuccok, de tutira megérik a pénzüket (a legtöbb esetben), mert a macska egészséges, jól táplált, fényes és puhatapintású szőrű lesz. Ha azonban spórolunk az eledel minőségén, akkor még az is lehet, hogy amit nyerünk a réven, azt elveszítjük a vámon. Nem lesz egészséges a cicus, menni fog a hasa, hullani fog a szőre, fogai elkezdenek kövesedni, romlanak a vese- és májfunkciók. Amit megspóroltunk a gyengébb minőségű tápok árain, azt majd különböző orvosi kezelésekre és kúrákra költhetjük. Biztos, hogy megéri ez?

brit rövidszőrű kölyök kiscica

Mit használunk mi?

Nem titok, hogy mi a Royal Canin tápokat részesítjük előnyben. Az interneten rengeteg tévhitet és pletykát lehet olvasni arról, hogy nem jó minőségűek, mert nem merik kiírni, hogy mennyi húst tartalmaznak, ráadásul még gabona is van bennük. Ennek ellenére az eledel pozitív, jótékony hatásai ismertek és elismertek. Nem véletlenül alkalmazza ezt az eledelmárkát nagyon sok tenyésztő, ráadásul az állatorvosok által is a leggyakrabban ajánlott tápok között van. Nem, nem szponzorált tartalom, ezek a saját gondolataim!

Brit rövidszőrű macska ára – pontosan mennyi?

Mint már írtam, egy kölyökcica ára több tényezőtől függ, azonban abban biztosak lehetünk, hogy 2024-ben egy Brit macska ára a következőképpen alakul: fontos megjegyezni, hogy minden tenyésztő egyedi árakkal számol, ami függ a vérvonaltól és a cicák felnevelési költségétől.  Nálunk az árak 350.000 Ft és 400.000 Ft között alakulnak. Ez az ár már tartalmazza az ivartalanítási költséget is. Kennelünk a korai ivartalanítás híve, melynek előnyeiről ide kattintva olvashatsz. Fontos megjegyezni, hogy az itt látható árak csak irányadóak. Ezeket az árakat felfelé befolyásolhatják a dráguló orvosi költségek, kedvezőtlen forint gyengülés, takarmányok és egyéb szükséges kellékek drasztikus áremelkedése. A fenti adatok a 2024. év eleji árakat szemléltetik.

Skót lógófülű macska ára

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a fent leírtak igazak a Skót lógófülű macska ára megállapítására. A Skót lógófülű egy rendkívül különleges fajta, mert az egész tenyésztése egy génhibára épül, így nagyon körültekintőnek kell lennünk, hogyan és milyen egyedeket pároztatunk. Kérünk mindenkit, hogy – akkor is, ha nem tőlünk vesz cicát – nagyon figyeljen oda, kitől veszi meg álmai macskáját, mert nem csak a cicát kell nézni, hanem azt is, hogy honnan, milyen környezetből érkezik leendő házikedvencünk.

#Facebook csoportunk és oldalunk. Tudnivalók a macskatartásról#